IPL staat voor Intense Pulse Light

De IPL behandeling is een veilige behandeling voor het verwijderen van haar, pigmentvlekken en couperose. Anti Aging is ook mogelijk met IPL; de huid zal aanzienlijk verjongen.


IPL staat voor Intense Pulse Light en is veilig en snel. Een lichtflits die op het lichaam komt zorgt ervoor dat haargroei steeds moeilijker wordt. Voor het definitief ontharen zijn er meerdere behandelingen nodig. Na iedere behandeling zal de haargroei minder zijn en uiteindelijk weg blijven.


Met IPL ook wel foto-epilatie genoemd wordt ontharen een stuk eenvoudiger en definitief. Voor de één een lifestyle en voor bepaalde mensen onder ons ook een noodzaak. Want niet iedereen heeft een normale haargroei.


Daarbij kan er door stelselmatig handmatig ontharen ontstekingen ontstaan en ook ingegroeide haartjes.


Intense Pulse Light zegt het al “een intensief gebruik van licht”. Flitslampen stralen een reeks van golflengte uit. Je kunt deze golflengte vergelijken met het licht van een lamp. Alleen deze lamp is dan vele male sterker. Dit licht dringt dan door in de haarwortel. Door de energie die hier uit voortkomt, wordt dit door het pigment van de haar in de wortel opgenomen en omgezet in warmte. Op deze manier wordt de haarwortel vernietigd. Uiteraard voel je hier bijna niets van.



Verschillen tussen IPL en laser

De termen LASER en IPL worden vaak door elkaar gebruikt, maar het verschil situeert zich voornamelijk in de golflengten die gebruikt worden. Bij LASER wordt gebruik gemaakt van licht van één golflengte, bij IPL wordt gebruik gemaakt van een spectrum van golflengtes. Bij IPL kan een vrij groot oppervlak behandeld worden terwijl een laser haartje per haartje wegwerkt. Daar waar een IPL behandeling vaak bijna alle huidtypes kan behandelen door de juiste golflengte in te stellen, is het gebruik van de laser beperkt tot mensen met een lichter huidtype en donkere beharing.


Onderstaand overzicht geeft enkele verschillen weer:


Huidtype

IPL: Voor meerdere huidtypes omdat golflengte kan aangepast worden

Laser: Voor lichte huidtypes met donkere haartjes.


Behandeltijd

IPL: Kort, want groot oppervlak is ineens te behandelen

Laser: Lang want slechts een klein oppervlakte wordt behandeld


Kosten

IPL: Goedkoper dan laser

Laser: duurder dan IPL


Golflengte

IPL: Verschillende golflengten

Laser: 1 golflengte per lasertoestel


Pijngevoel

IPL: Nagenoeg pijnloos

Laser: Pijnlijker dan IPL

De verschillen tussen IPL en Laser behandelingen.

Conclusie: IPL lampen zijn zachter, sneller en dat met vergelijkbare efficiëntie

* Kenmerken van ongeveer 80% van de lasers

Er zijn verschillende mogelijkheden met IPL:

1. Definitief ontharen met IPL voor alle huidkleuren:

Bij het ontharen met de IPL wordt gebruik gemaakt van melanine als geleider. Melanine is aanwezig in de haarschacht en in de matrix van de haar. Het doel is om de haarfollikel te laten slapen, zodat de haarfollikel geen nieuw haar produceert.


Grijs, rood en/of wit haar is niet geschikt om te ontharen met de IPL omdat dit geen tot weinig melanine bevat.


Het haar kent verschillende groeifases. Het haar in de anagene fase (groeifase) zijn alleen gevoelig voor de IPL behandeling, waardoor het nodig is de behandeling enkele malen te herhalen.

Een IPL behandelkuur voor ontharen bestaat meestal uit acht tot twaalf behandelingen. Dit is echter een gemiddelde, het kan zo zijn dat U meerdere behandelingen nodig heeft tot het gewenste resultaat.


Haargroei kan altijd terugkomen, bijvoorbeeld onder invloed van hormoonschommelingen of medicijngebruik. Wij adviseren U om één maal per jaar terug te komen voor een onderhoudsbeurt.



Hoe werkt ontharen:

Stap 1: Flitsen met een breed lichtspectrum en warmte worden op het doelgebied afgegeven.

Stap 2: Licht wordt door de melanine in de hiernaar opgenomen, waardoor de temperatuur van de haarfollikel omhoog gaat.


Stap 3: Hitte energie van de lamp wordt door de haarschaft geleid, waardoor de temperatuur van de haarfollikel toeneemt.

Stap 4: De gecombineerde energie van het licht en de warmte resulteert in de vernietiging van de haarfollikel.

2. Verwijderen van Couperose

Bij couperose zijn de haarvaatjes onder de huid gesprongen en duidelijk zichtbaar (rood/paars). Tijdens de behandeling met IPL wordt het licht geabsorbeerd door het hemoglobine (zuurstof) in het bloed, waardoor het haarvaatje wordt vernietigd.


Na de behandeling vormt zich eerst een klein korstje/vliesje op het behandelde vaatje. Dit verdwijnt na enkele dagen.

3. Verwijderen van pigmentvlekken

Bij het verwijderen van pigmentvlekken hangt het af wat uw huidskleur en wat de kleur van de pigmentvlek is. Hoe groter het verschil tussen huidskleur en de pigmentvlek, des te makkelijker de behandeling. Bovendien is oppervlakkig pigment makkelijker te behandelen dan dieper gelegen pigment.